dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Alleen hoofdverdachte zware mishandeling nog vast
Gepubliceerd: 2008-08-18
door: Stadsredactie JvSVijf van de zes verdachten van de zware mishandeling vorige week donderdag aan de Schoutenstraat zijn maandag vrijgelaten. De hoofdverdachte, een 18-jarige inwoner van Doetinchem, blijft in de cel.

Justitie verdenkt de jongen van het uitdelen van een harde klap waardoor een 19-jarige Utrechter met zwaar hersenletsel in kritieke toestand in een ziekenhuis belandde. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

De vijf vrijgelaten verdachten zijn tussen de 17 en 20 jaar oud en komen uit Laag Keppel, Gaanderen en Doetinchem. Ze hebben het slachtoffer wel geslagen maar justitie houdt hen niet verantwoordelijk voor de zware verwondingen van het slachtoffer. Zij moeten zich voor de rechter verantwoorden voor openlijke geweldpleging.

Het OM gaat volgens een woordvoerster uit van een geval van zinloos geweld; voor zover maandag bekend was er geen enkele aanleiding om het slachtoffer in elkaar te slaan.

De toestand van de 19-jarige Utrechter is niet meer kritiek maar blijft zorgelijk, aldus het OM.© 2007-2012 AllesoverUtrecht