zondag 18 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Alternatieve fietsroutes rond Smakkelaarsveld
Gepubliceerd: 2008-08-08
door: Stadsredactie JvS

Zowel de gemeente als de Fietsersbond zijn zich aan het voorbereiden op de aanstaande (tijdelijke) afsluiting van de druk bereden fietspaden op het Smakkelaarsveld.

De gemeente is vrijdag begonnen met het plaatsen van borden die het fietsverkeer vanaf maandag 19 augustus tot februari volgend jaar omleiden via enerzijds de Stationsstraat (onder Hoog Catharijne door) en anderzijds via de weg langs de kantoren aan het Leidseveer.

De Fietsersbond heeft vrijdag een kaartje verspreid met daarop een route die het Smakkelaarsveld en de omleidingen links laat liggen. De bond adviseert fietsers tussen Utrecht Centraal en De Uithof (en Utrecht Oost) om te rijden via het Stationsplein en het Moreelspark, dwars door de binnenstad en Buiten Wittevrouwen naar de Nachtegaalstraat en/of de Biltstraat.

Grootste voordeel van de alternatieve route is volgens de bond dat die autoluw is en bijna geen stoplichten kent. Ook zou de route weliswaar langer zijn maar even veel tijd kosten als de kortere rechtstreekse.

De Fietsersbond gaat de route van eigen bewegwijzering voorzien en gaat ook klachten verzamelen. Klagers kunnen terecht bij het meldpunt Mijn slechtste fietspad.

De gemeente is zich overigens bewust van de problemen die kunnen ontstaan bij de omleiding rond het Smakkelaarsveld. Er is daarom al besloten tot de inzet van verkeersregelaars.

Grote bottleneck wordt waarschijnlijk het punt waar fietsers vanaf het Leidseveer, de Daalsesingel en het Catharijneviaduct elkaar tegenkomen (zie foto). Van een logische aansluiting van het Leidseveer op de fietspaden op het Catharijneviaduct is totaal geen sprake, ondanks het feit dat de gemeente onlangs de rijrichtingen op de fietspaden omwisselde.

Zie ook: Even wennen....

De omleiding rond het Smakkelaarsveld.

De omleiding rond het Smakkelaarsveld.
De omleidingsroute van de Fietsersbond.

De omleidingsroute van de Fietsersbond.


© 2007-2012 AllesoverUtrecht