dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Bakkertje van de Hoek voorgoed gesloten
Gepubliceerd: 2008-08-30
door: Stadsredactie TvdB

Lucia Nimmerdor en Mieke Sturkenboom

Lucia Nimmerdor en Mieke Sturkenboom

Veel bloemen en hulde was er voor de 'twee toppertjes' Lucia Nimmerdor en Mieke Sturkenboom bij het afscheid van het Bakkertje van de Hoek' in de Runstraat in de Rivierenwijk.

De bakkerszaak sloot zaterdagmiddag voorgoed z'n deuren. De omzet was zodanig gedaald dat broodbakkerij Stellaard er geen brood meer in zag de wijkwinkel nog open te houden. Dat betekende ook dat de twee verkoopsters die al jaar en dag daar werken afscheid moesten nemen van hun winkel.

Lucia werkte meer dan tien jaar in de zaak en Mieke stond er veertig jaar (!) achter de toonbank. In 1968 was ze als 'meisje' op 15-jarige leeftijd in de zaak aan de slag gegaan. Het was toen nog maar net eigendom van haar broer Jo Binneveld die wel een hulp kon gebruiken. Later kwam ook broer Bep in bakkerij Binneveld te werken.

Tien jaar geleden ging Jo met de Vut en werd de zaak verkocht aan een grote broodbakker. Daarmee was het afgelopen met het ter plekke bakken van brood, ondanks de naamsverandering in Bakkertje van de Hoek. En Mieke denkt dat het vanaf dat moment fout is gegaan. Steeds meer klanten bleven weg en de bakkerszaak was niet meer rendabel.

De klanten die er nog wel dagelijks hun brood kochten spreken hun teleurstelling uit over het verdwijnen van hun buurtbakker. Mieke: "Mensen zeggen dat ze er van balen dat we weggaan en dat ze ons zullen missen. We hebben heel veel bossen bloemen gekregen. Een bewijs dat wij het hier toch wel goed hebben gedaan."

Mieke heeft inmiddels een nieuwe baan bij een consultatiebureau en Lucia zegt dat ze een tijdje lekker op de kleinkinderen gaat passen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht