zondag 18 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Bomenkap Grauwaart onder de rechter
Gepubliceerd: 2008-08-21
door: Stadsredactie WdH

Volgende week doet de Utrechtse voorzieningenrechter uitspraak in de zaak die bewoners van Parkwijk-noord aanspanden tegen de gemeente Utrecht over de kap van honderden volwassen bomen in deelgebied Grauwaart (Leidsche Rijn). Volgens bewoner Thijs Buijs had de gemeente de zaakjes slecht voor elkaar.

“We moesten met de rechter de kaarten bekijken omdat de gemeente niet duidelijk kon maken welke bomen er wel en niet gekapt moeten worden. Ook met de kaart erbij lukte dat niet. Het zal mij niet verbazen als de rechter de velvergunning volgende week schorst. Laat de gemeente eerst hun huiswerk maar eens overdoen.”

De gemeente reageert niet als zaken onder de rechter zijn.

Eerder kwam de gemeente de bewoners van Parkwijk-noord tegemoet door een weg die door het nieuwe gebied moest lopen, een beetje op te schuiven. Dat zou veel volwassen bomen schelen. De bewoners bestreden de velvergunning omdat de gemeente anders deze week zou starten met kappen.

De bewoners zijn nog niet tevreden over de aanpassingen van de plannen. Volgens hen moeten er meer bomen worden gespaard en moet ook de aanwezige cultuurhistorie beter worden ingepast, zoals de loop van de Oude Rijn.© 2007-2012 AllesoverUtrecht