dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Clausbrug wordt schoongemaakt
Gepubliceerd: 2008-08-08
door: Stadsredactie WdHTien dagen duurt het om de mooiste brug van Utrecht te ontdoen van graffiti. De Prins Clausbrug van Ben van Berkel tussen Kanaleneiland en Papendorp wordt regulier schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. De busbaan wordt twee dagen afgesloten voor de klus.

Komende maandag starten de werkzaamheden met de zijkanten van de brug. Om bij de tui-draden en de pyloon te komen moet de busbaan tijdelijk dicht. Het verkeer zal daar weinig hinder van ondervinden omdat de bussen over de rijbanen voor auto’s kunnen rijden. De brug wordt behandeld met een coating van plantaardige koolhydraten om toekomstige graffiti gemakkelijker te kunnen verwijderen. Woensdag 20 augustus zijn de werkzaamheden gereed.

De gemeente sloot voor de Prins Clausbrug een contract voor reguliere schoonmaakbeurten. De kosten daarvoor bedragen 15.000 euro per jaar. Ook de nieuwe kanariegele Hogeweidebrug heeft een beschermende coating waardoor de brug makkelijker van graffiti is te ontdoen. Het grote verschil met de coating van de Prins Clausbrug is dat die is gepatenteerd. Bij de Hogeweidebrug kan de gemeente zelf de coating aanbrengen en de graffiti verwijderen, bij de Clausbrug mag dat niet.© 2007-2012 AllesoverUtrecht