vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Deuk in imago marktslager Wils
Gepubliceerd: 2008-08-12
door: Stadsredactie JvSDe populaire Vredenburgmarktslager Leo Wils heeft een flinke deuk in zijn imago opgelopen. De 69-jarige koopman uit Amstelveen werd vorig jaar meerdere malen betrapt toen hij bedorven vlees op voorraad bleek te hebben.

Dinsdag moest hij zich verantwoorden voor de rechtbank in Amsterdam. Die veroordeelde hem, conform de eis van justitie, tot een boete van 8580 euro, waarvan 5680 voorwaardelijk. Verder moet Wils zijn onderneming een jaar lang sluiten, als hij nogmaals betrapt wordt op vergelijkbare overtredingen van de warenwet.

In de hoofdvestiging van Wils in Amstelveen en in zijn rijdende vleeskraam vonden inspecteurs van de Voedsel- en Warenautoriteit tot vier keer toe hoeveelheden van 60 tot 1500 kilo bedorven vlees. Een van die keren was op de markt op het Vredenburg.

Wils ontkende dat hij het verrotte vlees ooit heeft verkocht of had willen verkopen. Hij weet het aan zijn hartproblemen dat hij er niet aan toe was gekomen om het op tijd te laten vernietigen. Overigens is hij van plan om nog dit jaar met zijn zaak te stoppen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht