dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Dinsdag start politiek seizoen
Gepubliceerd: 2008-08-31
door: Stadsredactie WdH

Veehandelaren demonstreren bij het Stadhuis

Veehandelaren demonstreren bij het Stadhuis

Na een lang reces start komende week het politieke seizoen in Utrecht met de nieuwe raadscommissie Stad & Ruimte. Dat is dinsdag. Donderdag volgt een gemeenteraadsvergadering met direct een zwaar politiek punt op de agenda: de sluiting van het Veemarktcomplex in Utrecht-Oost.

De veehandelaren die gedupeerd worden door de sluiting, eind 2010, nemen dit keer levend vee mee naar het Stadhuis. Tijdens de commissievergadering van 8 juli kwamen de veehandelaren nog met slechts plastic koeien. De gebruikers van het Veemarktcomplex zijn woest op de gemeente omdat die voor vervangende huisvesting zou zorgen, nu er 500 woningen moeten worden gebouwd tegen de grens met De Bilt. Inmiddels vindt de gemeente dat te duur.

De gemeenteraad is, samen met het college, op een ‘heidag’ geweest om de nieuwe werkwijze van de gemeenteraad - waar komende week mee wordt begonnen - nog eens te bespreken. De vier voormalige raadscommissies zijn bijeengevoegd tot twee: Stad & Ruimte en Mens & Samenleving. Op de donderdagen is het ‘Raadsdag’. Zaken kunnen ‘s middags met burgers worden besproken, waarna ‘s avonds besluitvorming volgt in de raad.

Het pijnlijke debat over de blunder met de gunning van de ‘Bibliotheek ++’ aan het Smakkelaarsveld wordt pas op 11 september gehouden.© 2007-2012 AllesoverUtrecht