vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Doorgegraven kabel oorzaak problemen dubbele meters
Gepubliceerd: 2008-08-25
door: Stadsredactie WdHDe problemen in De Meern met de dubbele energiemeters van Eneco zijn verklaard. Eneco woordvoerder Cor de Ruijter zegt dat het doorgraven van een aansturingskabel nabij het Amsterdam-Rijnkanaal debet is aan de klachten. De kabel werd al een maand geleden bij werkzaamheden vernield, maar is nog niet gerepareerd. Heel De Meern is door de storing getroffen, maar de klanten werden niet ingelicht.

Bewoners van de Meernse wijk Veldhuizen klaagden over problemen met de dubbele energiemeters van Eneco. Ze constateerden dat de meter voor de nachtstroom ‘s nachts en in het weekeinde niet draait en dat Eneco daarom altijd het hogere piekuurtarief in rekening brengt.

Volgens De Ruijter klopt de constatering niet. “De meters worden nu handmatig aangestuurd, weliswaar op afstand. Het kan zijn dat ze niet precies om 23.00 uur omgeschakeld worden van het dure tarief naar het goedkope tarief, maar ze staan dan langer aan op het goedkope tarief. Het is niet zo dat de mensen nu meer betalen.

Bewoner Rikkert Wulffraat uit Veldhuizen controleert regelmatig of de bewering van Eneco klopt. “Maandagmorgen om 6.00 uur stond de teller al op dagtarief. Dat klopt niet met de bewering van Eneco. We hadden toen al een kilowatt verbruikt. Die meter stond dus al even op dagstroom. We hebben ook weekeinden gehad dat de teller het hele weekeinde op dagstroom draaide.

Het is onduidelijk waarom Eneco deze problemen niet actief met haar klanten heeft gecommuniceerd. Het probleem wordt waarschijnlijk volgende week verholpen, want dat heeft Eneco een vergunning om de kabel te repareren. De kabel loopt onder een weg door en die mag niet zomaar worden opengebroken.© 2007-2012 AllesoverUtrecht