vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Doorstart werkzaamheden Majellaknoop
Gepubliceerd: 2008-08-16
door: Stadsredactie WdH

In afwachting van een gerechtelijke uitspraak start de gemeente maandag weer met de werkzaamheden aan de Majellaknoop in Utrecht West. Eind juli kwamen de Stichting Ronduit Weg en de gemeente tot een compromis tijdens de zitting van de Raad van State over de eerder stilgelegde werkzaamheden.

Maandag gaat de gemeente eerst verder met riolering- en asfalteringswerkzaamheden oostzijde van de Cartesiusweg en Thomas à Kempisweg, tussen het BP tankstation en de Schoenerstraat/Cremerstraat. Het verkeer zal hinder van de werkzaamheden ondervinden en ter plekke worden omgeleid.

De grotere onderdelen van de aanpassingen aan de Majellaknoop, zoals de aanleg van busbanen en een bypass langs het Thomas à Kempisplantsoen, worden nu ingepland. Omdat de werkzaamheden werden stilgelegd in de rustige zomerperiode moeten ze nu worden uitgevoerd in een veel drukkere periode. De gemeente werkt aan een planning om de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Namens de Stichting Ronduit Weg won raadsman Kees van Oosten al een aantal rechtszaken over de aanpassingen aan de Majellaknoop. Ronduit Weg is bang dat er door de aanpassingen aan het kruispunt meer verkeer door Oog in Al gaat rijden. De gemeente is het hier niet mee eens. De Raad van State moet nog een definitieve uitspraak doen. Mocht Stichting Ronduit Weg in het gelijk worden gesteld, moet de gemeente de bypass weer opbreken. Dat heeft de gemeente toegezegd waardoor de stichting akkoord kon gaan met het starten van de werkzaamheden voor een definitieve uitspraak. De partijen hebben de Raad van State verzocht zo spoedig mogelijk uitspraak te doen in de kwestie.© 2007-2012 AllesoverUtrecht