vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Eindelijk ‘Toren’ voor Parkwijk
Gepubliceerd: 2008-08-25
door: Stadsredactie WdH

Al sinds 1999 staat de komst van gebouw De Toren in Parkwijk in de plannen. Pas vorige week is begonnen met de bouw van het complex aan de busbaan in Parkwijk-Noord. De toren wordt 55 meter hoog en bestaat uit 64 appartementen, verdeeld over 16 verdiepingen.

Naar verwachting zijn de appartementen van woningcorporatie Portaal eind 2009 gereed. Het appartementencomplex voor starters krijgt 22 huur- en 42 koopappartementen. Om de bouw mogelijk te maken worden de bushaltes aan de HOV-baan iets verplaatst.

Dat de start van de bouw zoveel later dan de bedoeling was pas startte kent veel oorzaken. Onder meer de wat moeizame markt voor appartementen in Leidsche Rijn, de grote concurrentie van nabijgelegen appartementen die eerder werden verkocht en de bezwaren die woongroep De Kersentuin had tegen de grote toren en het geringe aantal parkeerplekken.

Een kleine tip willen we Portaal niet onthouden: de aanbieders van mobiele telefonie zijn om hun dekkingsproblemen in Leidsche Rijn op te lossen, nog op zoek naar hoge gebouwen voor hun zenders.© 2007-2012 AllesoverUtrecht