vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Expositie Lastige Portretten in Domkerk
Gepubliceerd: 2008-08-28
door: Stadsredactie JvS

In de Domkerk is vanaf zaterdag een tentoonstelling te zien met twaalf grote portretten van (ex-)dak- en thuislozen. De reizende expositie trekt langs verschillende Nederlandse steden en is bedoeld om bij een groot publiek de stereotype beeldvorming over daklozen te doorbreken.

De geschilderde portretten vertellen elk hun eigen verhaal. “Het kan iedereen overkomen...”, is een uitspraak van één van de geportretteerden, wat aangeeft dat de grens tussen in een bed of onder een brug slapen soms erg dun is.

In het boek dat ter gelegenheid van de tentoonstelling is uitgegeven staan de verhalen van de daklozen. Er staan ook artikelen in over de problematiek van de dakloosheid, onder meer een geschreven door het Utrechtse Tweede Kamerlid Hans Spekman.

De officiële opening van de expositie is overigens pas 5 september. Acteur Peter Faber, ooit zelf een periode dakloos, verricht de opening. Wethouder Cees van Eijk biedt de geportretteerden het boek aan en één van hen vertelt haar levensverhaal.

De ‘Lastige Portretten’ zijn geschilderd door grafisch ontwerper/portretschilder Wim de Haas. De expositie is een initiatief van De Haas in samenwerking met het Catharijnehuis en het Citypastoraat Domkerk.

De tentoonstelling is te zien van 30 augustus tot en met 10 oktober tijdens de openingstijden van de Domkerk.© 2007-2012 AllesoverUtrecht