vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


File op A2 door ‘boorschade’
Gepubliceerd: 2008-08-30
door: Stadsredactie WdHNiet de aanpassingen aan knooppunt Hooggelegen, maar een gat in het wegdek door een verkeerde boring van de waterleiding Rijn Kennemerland (WRK) zorgde zaterdag voor file op de A2. De A2 afslag vanuit Amsterdam naar de A12 is zaterdagavond vanaf 21.00 uur geheel afgesloten voor een spoedreparatie.

Automobilisten die vanaf Amsterdam komen en de A12 naar Den Haag/Rotterdam willen nemen, moeten omrijden via IJsselstein. Zaterdagmiddag werd een deel van de afslag al afgezet omdat er een wegverzakking was. De verzakking was veroorzaakt door een eerder uitgevoerde boring onder de snelweg door, voor het verleggen van de enorme waterbuizen die de Kennemerduinen voeden met water uit het Lekkanaal bij Nieuwegein.

De zogenaamde WRK-leidingen lopen vanaf Nieuwegein, dwars door Leidsche Rijn, naar de Kennemerduinen. Oppervlaktewater wordt daar in de duinen gespoten om uiteindelijk te dienen als drinkwatervoorzieningen voor Amsterdam en omgeving. Door de woning- en wegenbouw in Leidsche Rijn worden de buizen met een diameter van 1,5 en 1,8 meter verlegd. Kennelijk is er met een boring onder de A2 door iets misgegaan, waardoor er een wegverzakking kon plaatsvinden. Een lang aanhoudende file van enkele kilometers was zaterdagmiddag het gevolg.© 2007-2012 AllesoverUtrecht