dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gebiedsverbod tegen overlast Gagelhof
Gepubliceerd: 2008-08-12
door: Stadsredactie JvSJongeren die voor overlast zorgen in en rond winkelcentrum de Gagelhof in Overvecht, kunnen met ingang van donderdag een gebiedsverbod krijgen. Dat hebben de gemeente, de politie en het openbaar ministerie in onderling overleg besloten.

De bedoeling is dat met het gebiedsverbod de belangrijkste aanstichters van de overlast geweerd kunnen worden uit het gebied.

Rond de Gagelhof is volgens de gemeente sprake van ernstige en structurele aantasting van de openbare orde. Zo'n zeventig jongeren maken de politie het werk onmogelijk, ook intimideren zij bewoners en ondernemers in het winkelcentrum.

De autoriteiten willen met het gebiedsverbod duidelijk maken dat het gedrag van bepaalde jongeren op geen enkele wijze wordt getolereerd. Naast het gebiedsverbod wordt de al bestaande intensieve aanpak van de veiligheid in de vorm van extra jongerenwerk en politie-inzet voortgezet.

Het gebiedsverbod geldt voor het winkelcentrum aan de Nigerdreef en een aantal omliggende straten. Als de situatie daarom vraagt kan de gemeente het gebied aanpassen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht