dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gemeente verbiedt omleidingsroute Fietsersbond
Gepubliceerd: 2008-08-17
door: Stadsredactie JvS

De afdeling Handhaving van de gemeente heeft de Fietsersbond gedwongen om de bordjes, die een omleidingsroute door de binnenstad aangaven, weg te halen.

De bond had de route bedacht als alternatief voor het recht-toe-recht-aan tracé van het station via het Smakkelaarsveld en het Vredenburg richting Nachtegaalstraat / Biltstraat omdat het Smakkelaarsveld de komende maanden op de schop gaat. De alternatieve route liep via het Moreelspark en het Willemsplantsoen door onder meer de Haverstraat, Hamburgerstraat, Herenstraat en de Parkstraat naar de Nachtegaalstraat en de Biltstraat. De route was vooral bedoeld voor fietsers naar De Uithof en Rijnsweerd.

De gemeente, die de stad zelf heeft volgehangen met een woud aan omleidingsborden, kon zondag nog geen vragen over deze kwestie beantwoorden. Leefbaar Utrecht heeft inmiddels raadsvragen gesteld. De stadspartij vindt het initiatief van de Fietsersbond een mooi voorbeeld van een actieve groep, die op een positieve manier meedenkt over het wel en wee van de stad en vraagt het college van b en w of het bereid is de omleidingsbordjes onmiddellijk weer te laten ophangen.

Zie ook: Alternatieve fietsroutes rond Smakkelaarsveld© 2007-2012 AllesoverUtrecht