dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gezichtsbedrog in Universiteitsmuseum
Gepubliceerd: 2008-08-22
door: Stadsredactie JvSVisuele illusies in alle soorten en maten zijn op zondag te zien in het Universiteitsmuseum. Bezoekers kunnen die dag tijdens verschillende workshops met wetenschappers van de Universiteit Utrecht de geheimen van gezichtsbedrog doorgronden.

Ze ervaren hoe ze met een half oog soms meer zien, onderzoeken hoe visuele illusies het verkeer in veilige banen kunnen leiden en leren zelf een tekenfilm te maken. De workshops met het thema ‘Je gelooft je ogen niet’ hebben uiteenlopende onderwerpen: van goochelen tot illusies in de natuur.

De workshops worden gegeven in het kader van een groot internationaal congres over visuele perceptie. Meer dan achthonderd experts op dit gebied komen volgende week naar Utrecht voor de 31ste European Conference on Visual Perception.

Zowel het congres als de workshops worden georganiseerd door het Helmholtz Instituut van de Universiteit Utrecht.

De workshops zijn zondag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is voor kinderen tot en met 17 jaar gratis en voor volwassen 3,50 euro. Het Universiteitsmuseum is gevestigd aan de Lange Nieuwstraat 106. Meer informatie: www.museum.uu.nl.© 2007-2012 AllesoverUtrecht