dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Juryvoorzitter: Rapp+Rapp blijft winnaar
Gepubliceerd: 2008-08-20
door: Stadsredactie WdH

Wat de gemeente ook verkeerd heeft gedaan met de cijfer-exegese rond de beoordeling van de zeven ontwerpen voor de ‘Bibliotheek ++’, voor juryvoorzitter Bob van Reeth is het duidelijk: Rapp+Rapp is en blijft de winnaar.

Van Reeth vergaderde woensdagmiddag in Utrecht met onder meer Hans van Soelen, de directeur van de gemeentelijke bibliotheken. Van Reeth zegt dat het juryrapport helder is en dat kennelijk de gemeentelijke procedure dat niet is. “Het ontwerp van Rapp+Rapp hebben wij niet voor niets als beste beoordeeld. Dat gebouw hoort op die plek. Het ontwerp van VMX wilden wij belonen met een eervolle tweede plek, gezien de mooie visie. Maar als uitvoerbaar op die plek beoordeelden we dat gebouw niet.”

Door de duidelijke uitspraak van Van Reeth zit de gemeente Utrecht in een uiterst lastig parket. De gemeente koos ervoor het cijferspel voor te laten gaan op de inhoudelijke mening van de jury. Waarschijnlijk kende de jury, waar verantwoordelijk wethouder Harm Janssen deel van uit maakte, de procedure onvoldoende. Christian Rapp, directeur van Rapp+Rapp, kondigde woensdag al juridische stappen aan tegen de gemeente.

De gemeenteraad moet de financiering voor het veelbesproken gebouw op het Smakkelaarsveld nog goedkeuren, maar voor die vergadering volgt op 4 september al een pijnlijk punt in de gemeenteraad over deze blunder van het stadsbestuur.© 2007-2012 AllesoverUtrecht