vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws dinsdag 26 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-26
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft na een ouderwetse achtervolging in de nacht van maandag op dinsdag twee inbrekers aangehouden. De mannen waren in een gestolen bestelbus weggereden nadat ze een inbraak gepleegd hadden in een school aan de Smijerslaan in de Zeeheldenbuurt. De politie wist de bus dankzij diverse tips op de A27 te achterhalen. Vervolgens ontstond een wilde achtervolging. De bestuurder reed met hoge snelheden en nam een aantal keren op het allerlaatste moment een afslag om de politie van zich af te schudden. De achtervolging eindigde in Vianen. Daar minderde de bestuurder zijn snelheid, waarop diverse inzittenden uit de wagen sprongen. De bus reed door tot die op een geparkeerde wagen botste. Na een korte achtervolging te voet kon de politie twee mannen van 20 en 21 jaar uit IJsselstein aanhouden.

In een garagebox aan het Prinses Ireneplateau in Zuilen is zondagavond een loskruipende korenslang aangetroffen. Van wie het 50 centimeter lange en niet giftige wurgslangetje is, weet de politie niet. De slang is opgehaald door de dierenambulance. De eigenaar kan zich melden bij politiedistrict Utrecht Noord.

Op de Cartesiusweg en de St. Josephlaan heeft de politie maandag tussen 13.30 uur en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 41 bekeuringen uitgeschreven: 36 voor het overtreden van de maximumsnelheid, één voor het niet dragen van de gordel, twee voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en twee voor ontbreken van een deugdelijk kinderzitje. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

De politie heeft maandagavond op de Johannes Camphuysstraat een fietsendief aangehouden. Een getuige belde de politie omdat hij vanuit zijn woning zag dat een jongen bezig was een fiets te stelen. Opvallend was dat de dief eerst nog even een telefoontje pleegde om vermoedelijk aan zijn ‘klant’ te vragen of het de juiste fiets was. Ook zag de getuige dat de jongen de fiets in een portiek plaatste. De politie herkende de jongen als een 17-jarige veelpleger.

De politie heeft dinsdag in een woning aan de Kwangodreef een hennepkwekerij ontmanteld. De woning was in zijn geheel ingericht als kwekerij. Er stonden 146 planten. De politie is nog op zoek naar de eigenaar.© 2007-2012 AllesoverUtrecht