zondag 18 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws dinsdag 5 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-05
door: Stadsredactie JvSOm de verkeersveiligheid niet verder in gevaar te brengen heeft de politie maandagavond de achtervolging van een wegpiraat gestaakt. De identiteit van de wegpiraat is bekend en de politie verwacht de 23-jarige man uit Nieuwegein later alsnog aan te houden. De achtervolging begon toen agenten de man op de Marshalllaan herkenden van een eerder geval van wegpiraterij. Toen ze hem daarvoor wilden aanhouden ging de Nieuwegeiner er direct plankgas vandoor. Tijdens de achtervolging door Kanaleneiland scheurde de man met snelheden van 80 tot 100 km/u door rode lichten en over trottoirs en fietspaden. Toen hij via het 24 Oktoberplein en Hooggelegen naar de A2 reed staakte de politie de achtervolging.

In een winkel aan de Europalaan is maandag een man mishandeld. De 33-jarige Utrechter, die zijn acht maanden oude dochtertje in een maxi-cosi bij zich had, had een opmerking gemaakt toen een jongen op een lompe manier langs hem wilde lopen. Daarop kwamen nog twee jongens aanlopen en begon het trio de Utrechter uit te schelden, te bespugen en te schoppen en te slaan. Toen hij ten val kwam ging het schoppen en slaan gewoon door. De jongens reden later in een auto weg. De politie hoopt de daders aan de hand van getuigenverklaringen en het kenteken van de wagen alsnog aan te houden.

Een 43-jarige vrouw uit Houten heeft maandagavond haar gestolen fiets terug gekaapt van een fietsendief. Die had op de Burgemeester Reigerstraat het ondeugdelijke AXA-slot van de fiets geopend met een moedersleutel en was erop weggefiets. De vrouw zag hem nog net rijden en rende achter hem aan. De dief was echter sneller. Vervolgens kreeg de Houtense een lift aangeboden door een passerende automobiliste. Samen zochten ze de buurt af en troffen de dief op de Nachtegaalstraat aan. Daar pakte ze haar fiets terug. De politie hield de dief later aan op de Ambachtstraat.© 2007-2012 AllesoverUtrecht