dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws vrijdag 1 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-01
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft donderdag een auto van de weg gehaald, die meerdere malen betrokken is geweest bij wilde achtervolgingen van drugsrunners in Limburg. Surveillerende agenten wilden de wagen donderdag rond 5.00 uur controleren op het Anne Frankplein. De bestuurder gaf echter vol gas en reed Kanaleneiland in, waar hij zich klemreed op de Nansenlaan. De bestuurder en voorpassagier gingen er lopend vandoor. Een 22-jarige vrouw, die achterin zat, werd aangehouden. De Utrechtse was de eigenaresse van de auto en had een kleine hoeveelheid verdovende middelen en enkele duizenden euro’s bij zich. Auto, drugs en geld werden in beslag genomen. De vrouw werd aangehouden.

Een corpsbal-achtig type op een opoefiets heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige vrouw lastig gevallen op de St. Winfridusstraat in Zuilen. De man betastte de vrouw toen zij haar fiets op slot zette. Zij gaf hem direct een harde schop, waarna de man er op zijn opoefiets vandoor ging.
De man leek volgens het slachtoffer op een corpsbal, was tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.85 tot 1.95 meter lang, had bruin lang haar met scheiding aan de zijkant en hangende ogen met wallen. Hij had een opvallend wit gezicht met een volgens het slachtoffer een opvallend expressieloze uitdrukking. Wie denkt te weten om wie het gaat kan de politie bellen via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

De politie heeft donderdagmiddag opgetreden tegen overlastgevende drugsgebruikers en alcoholisten in de binnenstad en rond Hoog Catharijne. De overlast bestaat volgens de politie uit onder meer wildplassen, groepsvorming en alcohol- en drugsgebruik op straat. Acht personen zijn aangehouden. Zij waren goed voor twaalf bekeuringen wegens overtredingen van de APV. Een 31-jarige Utrechter werd aangehouden op verdenking van handel in drugs. Een aantal bolletjes harddrugs is in beslag genomen, evenals de vermoedelijk gestolen fiets waarop de man reed.

Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn donderdagavond in het Griftpark opgepakt vanwege het bezit van een balletjespistool. De politie was getipt door mensen die dachten dat het om een echt pistool ging. Omdat het bezit van speelgoedwapens die niet van echt te onderscheiden zijn strafbaar is, zijn de jongens voor een alternatieve straf doorgestuurd naar Bureau Halt. De knapen verklaarden overigens dat zij het pistool op straat gevonden hadden.

Een 27-jarige Utrechter is in de nacht van donderdag op vrijdag van de Wittevrouwensingel geplukt omdat hij te veel drank op had. Na de afhandeling van de zaak op het politiebureau hield de politie dezelfde wagen nogmaals aan. Toen zat de passagier van de man achter het stuur, die ook te veel had gedronken.© 2007-2012 AllesoverUtrecht