dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws vrijdag 8 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-08
door: Stadsredactie JvSEen mountainbike-agente is donderdagavond op de Lange Viestraat gewond geraakt bij de aanhouding van man, die gewelddadig werd toen zij hem aansprak op bedelen. De agente moest de man met haar fiets van zich afhouden en probeerde hem met pepperspray onder controle te krijgen. Dat lukte niet en ze kon ook niet voorkomen dat ze een vuistslag in haar gezicht kreeg en gewond raakte aan haar been toen de man de mountainbike tegen haar aangooide. Twee passanten schoten de agente te hulp. Het lukte hen de man één handboei om te doen. Meerdere met zwaailicht en sirene uitgerukte politie-eenheden kregen de man uiteindelijke onder controle.

De politie heeft een 29-jarige veelpleger ingerekend door middel van een lokauto. De wagen was donderdagmiddag geparkeerd aan de Max Euwestraat in de Schaakwijk in Zuilen. Enkele uren later sloeg de veelpleger toe. De man wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder diverse autokraken.

Een beroepsmilitair met te veel drank op is vrijdag rond 3.35 uur met zijn auto over de kop gevlogen op de Marnixlaan. De 24-jarige Utrechter reed volgens een getuige met hoge snelheid op de rotonde bij de Royaards van den Hamkade af en verloor daar de macht over het stuur. De bestuurder en zijn passagier konden ongedeerd op eigen kracht uit de auto komen. De militair had 600 ug/l alcohol in zijn bloed. Dat is acht keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Een 23-jarige automobilist uit Houten is donderdagavond aan de Runstraat (Wilhelminapark) van zijn laptop beroofd. De man was gestopt toen een jongen hem wenkte om de weg te vragen. Terwijl hij de jongen te woord stond trok een andere knaap het portier aan de passagierszijde open en griste een laptop van de rechter voorstoel. De Houtenaar zag de jongens op een scooter wegrijden.

Op een min of meer vergelijkbare manier is in de nacht van donderdag op vrijdag van een 21-jarige Utrechter van zijn laptop beroofd. De man liep rond 2.00 uur op de Croeselaan, toen iemand hem de weg vroeg. Een andere man rukte vervolgens de laptoptas van zijn schouder en ging er hardlopend vandoor. De Utrechter slaagde er niet in de man te achterhalen. De man die de weg vroeg was inmiddels verdwenen en blijkbaar handlanger van de dief.

Een automobilist, die donderdag op het Smaragdplein door een plas reed, heeft dat moeten bekopen met een kopstoot en enkele rake klappen. Die kreeg hij van een 65-jarige man die water uit de plas over heen kreeg. De agressieveling ging ervan uit dat de automobilist hem expres had nat gereden. De 46-jarige automobilist liep letsel op in zijn gezicht en deed aangifte. Daarbij gaf hij aan dat de plas te groot was om te omzeilen.

Een 53-jarige Utrechter is donderdag tot twee keer toe aangehouden voor fietsendiefstal. De eerste keer hielden agenten hem op de Voorstraat aan omdat hij op een fiets reed zonder ringslot. Het rijwiel stond inderdaad als gestolen te boek. Zoals gebruikelijk mocht de man na het opmaken van een proces-verbaal naar huis. Enkele uren later reed hij op een andere, nieuw ogende fiets zonder slot over het Smakkelaarsveld. Omdat de politie vermoedt dat ook die gestolen was moest de man weer mee naar het bureau. Deze keer moest hij blijven.© 2007-2012 AllesoverUtrecht