dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws woensdag 6 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-06
door: Stadsredactie JvSEen automobilist met een kapot achterlicht is dinsdag voor negen dagen in de cel beland. Bij zijn aanhouding op de Europalaan bleek dat de 49-jarige man uit Leiden een boete van 570 euro of negen dagen vervangende hechtenis had openstaan. Omdat hij de boete niet kon betalen moest de man direct het gevang in. Ook kreeg hij bekeuringen voor het defecte achterlicht en het rijden zonder rijbewijs.

Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in de Rivierenwijk een gestolen wagen van de weg gehaald. Dat gebeurde na een korte achtervolging door de Rijnlaan, de Waalstraat en de Runstraat. Daar gingen de twee inzittenden er lopend vandoor. Een 21-jarige man verstopte zich door tussen geparkeerde auto’s op de grond te gaan liggen. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich heftig verzette. De andere man wist te ontkomen. De auto was eind juli gestolen na een inbraak in een woning, waarbij de sleutels waren buitgemaakt.

Een jongen van een jaar of veertien heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.25 uur geprobeerd een 30-jarige vrouw van haar laptop te beroven. De Utrechtse was op de Burgemeester Norbruislaan uit een bus gestapt. Toen ze een groepje jongens passeerde ging een van de knapen achter haar aan om de laptoptas uit haar handen te rukken. De vrouw liet echter niet los, ook niet toen ze tegen een auto aanviel. Ondertussen schreeuwde ze om hulp. Daarop ging de jongen er zonder buit vandoor.

Na een achtervolging heeft de politie dinsdagavond een motorscooter in beslag genomen. Rond 22.00 uur zagen agenten de scooter met een behoorlijke snelheid de Van Hoornekade oprijden. Zij gingen achter de scooter aan en zagen dat de bestuurder een wheely maakte. Uiteindelijk lukte het hen de scooter op de Adriaan van Bergenstraat aan de kant te krijgen. De bestuurder, een 19-jarige jongen, kreeg een proces-verbaal voor de wheely. De motorscooter werd voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht