dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws zondag 10 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-10
door: Stadsredactie JvSDe politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die afgelopen dinsdag plaatsvond op de hoek van de Reactorweg en de Atoomweg. Daar kregen tussen 17.00 en 18.00 uur een man en een vrouw, bekenden van elkaar, ruzie. De man sloeg en schopte de vrouw meerdere keren. Even later kregen ze wederom ruzie, toen op het fietspad langs de Zuilense Ring aan de kant van Maarssen. De vrouw moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De man meldde zich later op het politiebureau en is aangehouden. Volgens de vrouw zijn er die dinsdag, in ieder geval op de Zuilense Ring, fietsers langs gekomen die getuige waren van de mishandeling. De man heeft deze mensen nog uitgescholden toen zij commentaar hadden op de mishandeling. Om de bewijslast rond te krijgen wil de politie hen graag spreken. 0900-8844.

De politie heeft zaterdag de nodige moeite gehad met de aanhouding van een winkeldief. Omstreeks 19.55 uur werd een 35-jarige veelpleger uit Utrecht betrapt toen hij een blikje sterke drank uit een winkel aan de Amsterdamsestraatweg stal. Winkelpersoneel hield de man aan. Toen de gewaarschuwde agenten hem wilden meenemen naar het politiebureau, werd hij agressief. Hij schold de agenten uit en pleegde verzet. De agenten liepen daarbij een schaafwond en een bult op. Ook onderweg naar het bureau bleef de man de agenten beledigen en bedreigen. Vervolgens vernielde hij nog een ruitje in zijn cel.

Voorbijgangers hebben in de nacht van zaterdag op zondag de autosleutels afgepakt van een stomdronken man. De 27-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede was zo bezopen, dat hij zichzelf onder plaste. Toen hij een parkeergarage uitreed wisten de passanten om te laten stoppen, waarna ze zijn sleutels wisten te bemachtigen. Vervolgens schakelden ze de politie in. De automobilist, wiens rijbewijs ongeldig was verklaard, weigerde een blaastest af te leggen. De politie heeft daarop de auto van de man in beslag genomen.

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Genestestraat in het Verdomhoekje een man aangehouden omdat hij dronken bij zijn ex voor de deur stond te schreeuwen. Agenten slaagden er niet in de 40-jarige Utrechter te bedaren. Hij bleef schreeuwen en dreigende taal uiten en gaf aan dat hij ook wel met de agenten wilde vechten. De Utrechter is aangehouden. Bij zijn fouillering kwam een mes aan het licht.

Op de Gloriantdreef heeft een 43-jarige Utrechter zaterdag twee keer een proces-verbaal gekregen. Omstreeks 21.15 uur zagen surveillerende agenten dat de man parkeerde op een laad- en losplek. Hiervoor bekeurden ze de man. Tijdens het gesprekje dat volgde zagen de agenten dat de man een honkbalknuppel op grijpafstand in zijn auto had liggen. Het wapen is in beslag genomen en ook hiervoor heeft de man proces-verbaal gekregen.

De politie heeft vrijdag een 21-jarige Amsterdammer aangehouden, die geprobeerd had met vals paspoort en een valse creditcard een groot geldbedrag op te nemen. De politie werd ingeschakeld toen baliemedewerkers van een bank in Hoog Catharijne door kregen dat de man met een vals paspoort aan de balie stond. De man vluchtte toen hij in de gaten kreeg dat hij door de mand was gevallen. Agenten zochten en vonden de man in een horecagelegenheid aan het Jaarbeursplein. In eerste instantie gaf hij nog een valse naam op, maar later gaf hij toe een 21-jarige Amsterdammer te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.© 2007-2012 AllesoverUtrecht