dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws zondag 24 augustus
Gepubliceerd: 2008-08-24
door: Stadsredactie JvSTwee Utrechters op motorscooters zijn zaterdagochtend van de A12 bij Maarsbergen gehaald. De jongens van 16 en 18 jaar oud gingen ervandoor toen een motoragent ze aan een controle wilde onderwerpen. Daarbij reden ze tegen het verkeer in over de vluchtstrook. Vervolgens dumpten ze hun motoren en probeerden te voet te ontkomen, maar tevergeefs. De politie onderzoekt of de motoren met Duitse kentekens afkomstig zijn van diefstal.

Een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein is in de vroege zondagochtend gecrasht op de Proostwetering in Leidsche Rijn. De man was de A2 overgestoken vanaf de Zuilense Ring en had daarbij een verhoogde middenberm geraakt, botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en kwam tegen een vangrail tot stilstand. De Nieuwegeiner werd per ambulance vervoerd naar het UMC. Daar werd geen letsel geconstateerd, maar de man werd wel ter observatie opgenomen. Een getuige meldde de politie dat hij op de Zuilense Ring door de Nieuwegeiner was ingehaald met een snelheid van ongeveer 160 km/u. Bloedonderzoek moet uitwijzen of er drank in het spel was.

Een 23-jarige Utrechter is aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou in de nacht van zondag op maandag een evenoude man uit Maarssen in een horecagelegenheid aan de Potterstraat een kaakslag hebben verkocht, waar het slachtoffer twee losse kiezen aan overhield. De Utrechter is vastgezet voor nader onderzoek.

Een 54-jarige Utrechter en een 36-jarige man uit Zwolle zijn aangehouden voor het plegen van verzet, hinderlijk gedrag en openbare dronkenschap in de omgeving van de Nieuwe Koekoekstraat. De politie wilde de mannen in eerste instantie aanhouden omdat ze mogelijk drugs aan het dealen waren. Hun heftige verzet mocht niet baten. Beide mannen zijn opgesloten, hoewel ze geen drugs bij zich hadden.

Een 46-jarige Utrechter is zaterdagavond zijn rijbewijs en zijn auto kwijt geraakt. Politie-agenten zagen hem met hoge snelheid rijden over de Marnixlaan. Ze dwongen de Utrechter tot stoppen en toen ze hem aanspraken kwam een alcoholwalm hen tegemoet. De ademanalyse wees uit dat de man 570 ug/l alcohol in zijn bloed had.

Bij een aanrijding op de Croeselaan zijn zaterdag tegen middernacht vier personen gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 33-jarige automobiliste uit Utrecht op de kruising met de Van Zijstweg geen voorrang verleende aan een 30-jarige automobilist uit De Meern. De brandweer moest het dak van de wagen van de vrouw verwijderen om haar drie inzittenden te bevrijden. De vrouwen moesten alle drie met nekletsel naar het ziekenhuis. De 33-jarige bestuurster was zelf uit de auto gekomen, maar moest ook naar het ziekenhuis. De man uit De Meern bleef ongedeerd.© 2007-2012 AllesoverUtrecht