zondag 18 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Nieuw 'trapongeval' voorkomen
Gepubliceerd: 2008-08-08
door: Stadsredactie WdH

De ruimte tussen de onderkant van de brug en de betonplaten werd steeds groter.

De ruimte tussen de onderkant van de brug en de betonplaten werd steeds groter.

De gemeente heeft eieren voor haar geld gekozen en de noodbrug over de Leidsche Rijn in De Meern afgesloten. Nadat Allesoverutrecht de dubieuze constructie van de noodbrug had voorgelegd aan specialisten van de gemeente Rotterdam is Utrecht de brug gaan monitoren.

De betonplaten waarop de brug rust, bleven zakken. Donderdag was de verzakking in één dag 7 millimeter, waarop de gemeente besloot de brug af te sluiten.

De gemeente spreekt van een voorzorgsmaatregel. Nu de Meernbrug in het dorp weer is opengesteld is de functie van de noodbrug minder belangrijk. De Meern ligt al maanden overhoop door de aanleg van een busbaan en rioleringswerkzaamheden.

Dat de gemeente de brug heeft ingemeten en dagelijks het verzakken van de betonplaten is gaan monitoren was niet gebeurd zonder persvragen. Dat roept de vraag op hoeveel de gemeente uiteindelijk heeft geleerd van het trapongeval van twee jaar geleden. Eind juni had de gemeente ook al niet op het netvlies dat de slechte Meentbrug (ook in De Meern) nooit geopend had mogen blijven tijdens de Avondvierdaagse van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn.

Volgens Simon Baars van de dienst Stadswerken is bij de constructie van de noodbrug een afweging gemaakt tussen kosten en comfort. Omdat de brug maar voor twee maanden nodig was, werden er minder eisen gesteld aan de constructie. De brug werd aan beide zijden op een stapel betonplaten gelegd. Die platen gingen kantelen door verschillen in de draagkracht van de ondergrond.

Eerder berichtgeving:
Knullige brug (18 juli)
Brug De Meern nog weekje Belgisch (11 juli)
Hoogstandje (4 juli)© 2007-2012 AllesoverUtrecht