vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Nog twee weekeinden ‘dood’
Gepubliceerd: 2008-08-16
door: Stadsredactie WdH

In Het Gebouw in Leidsche Rijn is dit en komend weekeind nog een bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Toekomst van de dood’. Leerlingen van het Meerstroomcollege en studenten van de HKU geven daar hun visie op het moeilijke onderwerp.

In 2007 ging het project ‘De Interculturele Dodenplaats’ van Architectuurcentrum Makeblijde Houten van start. Studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben samen met een landschapsarchitect, een Islamitisch theoloog, een Hindoe geleerde en een uitvaartondernemer concepten ontwikkeld voor (stedelijke) herdenkingslandschappen, rituelen en rouwobjecten.

De opdracht was om de dood uit de taboe-sfeer halen om het te verbinden aan het dagelijkse leven. Sinds januari 2008 werken er ook vier scholen voor het voorgezet onderwijs mee aan het project, waaronder het Meerstroom College in Utrecht. De leerlingen kregen dezelfde ontwerp opdracht als de HKU studenten.

Het Gebouw ligt aan de rand van de wijk Parkwijk in Leidsche Rijn. De tentoonstelling is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur, dit en komend weekeinde.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht