dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


OS Beijing: goud voor Kampongdames
Gepubliceerd: 2008-08-22
door: Stadsredactie WdH

Dolgelukkige hockeydames in Beijing

Dolgelukkige hockeydames in Beijing

De wedstrijd zelf was een spannende slijtageslag tot acht minuten voor tijd. In een kolkend stadion ging het ook echt ergens om. Voor het eerst sinds de spelen van 1984 in Los Angeles wonnen de Nederlandse hockeydames goud. In de finale werd thuisland China verslagen met 2-0.

Lisanne de Roever, keepster van het gouden team en speelster van het Utrechtse Kampong speelde een puike wedstrijd. In de eerste helft moest ze keer op keer ingrijpen om de gevaarlijke Chinezen van het scoren af te houden. De negentien-jarige Eva de Goede van Kampong speelde nagenoeg foutloos na haar moeizame wedstrijd in de halve finale.

De eerste helft werd niet gescoord, hoewel er vier strafcorners waren. De Chinezen counterden gevaarlijk en hadden drie goede kansen. Na een kwartier in de tweede helft tikte Naomi van As een mislukte strafcorner alsnog in. De wedstrijd was acht minuten voor het einde gespeeld toen Maartje Goderie doel trof. Na een scrimmage kreeg ze de bal gelukkig op de kop van de cirkel en haalde verwoestend uit met haar back-hand. De wedstrijd werd daarna professioneel uitgespeeld.

De gemeente Utrecht zal de Utrechtse sporters huldigen op 25 september in museum Van Speelklok tot Pierement. De gemeente wacht wat langer dan gebruikelijk, omdat er ook kansrijke Utrechters meestrijden om medailles tijdens de Paralympics.© 2007-2012 AllesoverUtrecht