dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Ontwikkelaars willen sloopvergunning voor Cereol
Gepubliceerd: 2008-08-26
door: Stadsredactie JvS

De ontwikkelaars van Meyster’s Buiten vragen binnenkort een sloopvergunning aan voor de uitgebrande Cereolfabriek in Oog in Al. Dit terwijl ze nog aan het onderzoeken zijn of het rijksmonument behouden kan blijven.

Reden om de sloopvergunning nu al aan te vragen is dat de procedure om een rijksmonument te slopen een kwestie van lange adem is.

Het onderzoek naar de mogelijkheden tot behoud van de fabriek wordt uitgevoerd in opdracht van de ontwikkelaars. De uitslag van het onderzoek wordt in september verwacht. Dan wordt ook duidelijk of het mogelijk is de muren te stutten, want die staan nog steeds op instorten.

De gemeente heeft dinsdag aangekondigd sowieso een second opinion uit te laten voeren. Dit omdat ze als het maar enigszins mogelijk en verantwoord is de sloop wil voorkomen.

De Cereolfabriek brandde op 30 juni volledig uit. Alleen de buitenmuren staan nog overeind. Vanwege het instortingsgevaar is het complex aan de kant van de Kanaalweg en de Everard Meijsterlaan met metershoge wanden van zeecontainers afgezet.© 2007-2012 AllesoverUtrecht