vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Rechter: café Hoograven terecht dicht
Gepubliceerd: 2008-08-29
door: Stadsredactie WdHDe vergunningen voor een café in Hoograven in Utrecht zijn eerder dit jaar terecht ingetrokken. Dat heeft de bestuursrechter vrijdag geoordeeld in een zaak die was begonnen door de eigenaar van het café. De consequentie is dat het café opnieuw zijn deuren moet sluiten.

De horecaverordening bepaalt dat leidinggevenden in een horecabedrijf niet 'in enig opzicht van slecht levensgedrag' mogen zijn. Eén van de leidinggevenden van het café was betrokken bij een massale vechtpartij voor het café op Koninginnedag. Daarnaast was de leidinggevende eerder ook al betrokken bij een aantal incidenten, waaronder de mishandeling van een klant in 2006.

De drank- en horecavergunning en de exploitatievergunning zijn daarom terecht ingetrokken door de gemeente Utrecht, oordeelde de bestuursrechter. Ook de beslissing van de gemeente om 12 maanden lang geen nieuwe vergunning te verlenen was volgens de rechter gerechtvaardigd. In juni schorste de rechter nog de eerdere besluiten van de gemeente om de vergunning in te trekken. Het café mocht toen weer open. Die schorsing is nu door de rechter opgeheven.

Burgemeester Wolfsen laat via zijn woordvoerder weten de uitspraak een goede zaak te vinden. "De rechter volgt hiermee ons eerdere besluit. De advocaat van de eigenaar is bericht dat het café direct moet sluiten.”© 2007-2012 AllesoverUtrecht