dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Rioleringsproblemen Laan van Nieuw Guinea
Gepubliceerd: 2008-08-29
door: Stadsredactie WdH

Frans van Zundert voor zijn winkel aan de Laan van Nieuw Guinea

Frans van Zundert voor zijn winkel aan de Laan van Nieuw Guinea

Frans van Zundert van de Vivant tabaksshop aan de Laan van Nieuw Guinea is niet blij met de rioleringswerkzaamheden die in zijn straat zijn uitgevoerd. Aannemer Oskam die in opdracht van de gemeente de werkzaamheden uitvoert, vergat vijf woningen opnieuw aan te sluiten, waaronder zijn winkel.

Toen Frans half augustus van vakantie terugkwam, rook het niet fris in zijn winkel, maar ook zijn deur was wat kromgetrokken. De lucht ging niet weg. Een kabeltrekker die bezig moest met het aansluiten van zijn nieuwe kassa-systeem kon de opslagkelder alleen met een duikpak betreden, want er stond 60 centimeter drek in zijn kelder.

Frans: “Omdat de aannemer ons ‘vergat’ opnieuw aan te sluiten, liep alles van onze woning boven de zaak zo de kelder in. We hebben een vrachtwagen spullen moeten afvoeren die waardeloos zijn geworden. Ergste is dat ik de aannemer van te voren nog precies heb uitgelegd dat onze rioolaansluiting op een andere plek zat dan zij zouden kunnen denken. Kennelijk is met die informatie niets gedaan. We zijn niet de enige die door Oskam is vergeten. Vijf woningen waren niet aangesloten.”

De rioleringswerkzaamheden betreffen bijna de gehele Laan van Nieuw Guinea. Van Zundert is niet te spreken over de manier waarop aannemer Oskam met hem is omgesprongen. “Niemand die even komt praten of excuses maken. Het enige dat ik van de aannemer vernam is dat ik een briefje kon schrijven waarin ik het bedrijf aansprakelijk stel. Gelukkig schoot Jan Berghuis van de gemeente te hulp, anders lag die kelder nu nog vol stront.”

De gemeente bevestigt de problemen aan de Laan van Nieuw Guinea. Een woordvoerder laat weten dat de huisaansluitingen inmiddels zijn hersteld en dat de schoonmaak werkzaamheden zijn gestart.”Wij zitten er bovenop om te zorgen dat alle overlast zo snel mogelijk naar de wens van de gedupeerden is opgelost.”© 2007-2012 AllesoverUtrecht