dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Sloop Titus Brandsma maandag hervat
Gepubliceerd: 2008-08-14
door: Stadsredactie JvS

Woningcorporatie Portaal gaat maandag verder met de sloop van de Titus Brandsmaflat aan de Grote Trekdreef in Overvecht. De sloop werd eind juni stilgelegd vanwege de overlast die de nabijgelegen Openbare Basisschool Overvecht ervan ondervond.

De basisschool verhuist tussen 1 en 5 september naar een tijdelijke locatie aan de Piramidedreef. In die week legt Portaal de sloopwerkzaamheden opnieuw stil om overlast te voorkomen.

Overigens heeft Portaal zich steeds gehouden aan de regels die gelden rond een dergelijke grootschalige sloop. Maar ook extra voorzorgsmaatregelen konden niet voorkomen dat de hinder in de directe omgeving groot was.

Eind september moet het voormalige verzorgingshuis helemaal tegen de grond liggen. Portaal gaat op de vrijgekomen plek nieuwbouw realiseren onder de naam Loevenhout.

Het project bestaat uit 182 appartementen, 25 eengezinswoningen en ongeveer 1900 m2 bedrijfsruimte op de begane grond van het complex. Portaal verwacht begin 2009 te starten met de nieuwbouw en de oplevering in 2010.© 2007-2012 AllesoverUtrecht