dinsdag 23 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Utrecht genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal
Gepubliceerd: 2008-08-28
door: Stadsredactie JvSDe gemeente Utrecht is genomineerd voor de Jong Lokaal Bokaal, een prijs die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De bokaal is een schouderklopje voor een gemeente die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid.

De Jong Lokaal Bokaal is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Jeugdraad en de minister voor Jeugd en Gezin.

Tot 8 augustus konden zowel jongeren als gemeenten zelf aangeven waarom zij in aanmerking moesten komen voor de Jong Lokaal Bokaal. Samen met elf andere gemeenten is Utrecht geselecteerd als kanshebber op de prijs.

Om te bepalen welke drie gemeenten uiteindelijk de finaleronde halen, worden alle twaalf kanshebbers bezocht door een team van jongeren. Die gaan de komende weken bekijken hoe het ervoor staat met het jeugdbeleid in de desbetreffende gemeente. Ze gaan in gesprek met ambtenaren, jongerenwerkers en met jongeren. Een deskundige jury zal de finalisten en uiteindelijk de winnaar kiezen.

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin reikt de prijs uit op 20 november, de dag van de Rechten van het Kind.© 2007-2012 AllesoverUtrecht