dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Utrecht ontvangt nieuwe lichting studenten
Gepubliceerd: 2008-08-07
door: Stadsredactie WdH

Utrecht wordt vanaf maandag weer overspoeld door een nieuwe lichting van 3500 eerstejaars studenten. 650 ouderejaars gaan ze vier dagen lang laten kennismaken met de stad, de onderwijsinstelling waar ze gaan studeren en de cultuur-, sport- en gezelligheidsverenigingen voor studenten.

Het thema van de zogenoemde UIT-dagen is dit jaar ‘Groeten UIT’. Maandagochtend worden de deelnemers verwelkomd in de Jaarbeurs. Vanaf 11.00 uur gaan zo’n vierduizend studenten met zijn allen op het Jaarbeursplein het UIT-logo vormen. Vanuit een vliegtuig wordt daar een foto van gemaakt, die nog dezelfde dag op een ansichtkaart wordt gedrukt. Deze kaart met daarop ‘Groeten UIT, Utrecht’, kunnen de deelnemers versturen naar het thuisfront of vrienden.

Maandagavond is er in het Griftpark een openingsconcert met de UIT-band Zilt en bekende artiesten als Leaf, Wipneus & Pim en Jeroen van der Boom. Het Vredenburg wordt dinsdag omgebouwd tot één grote studentenkamer met banken, barkrukken en kratjes. Alle UIT-deelnemers gaan vanaf 17.00 uur gezamenlijk op het plein eten. Illusionist Ramana, hypnotiseur Mr. Black en stand-up comedian Johan Gulik treden woensdag van 16.00 tot 18.00 uur op op het Domplein. Donderdagavond is er een slotfeest in een tent in het Moreelspark met een optredens van onder meer de Hermes House Band, DJ Benjamin Bates en MC Roga.

De introductieweek is overigens ook de aangewezen periode voor de vele studentenverenigingen om de leden te werven. Grote verenigingen als USC, UVSV, Veritas en Unitas zijn een week lang elkaars grootse concurrenten. Veritas en Unitas zijn verenigingen die zowel studentes als studenten toelaten, USC is er alleen voor heren en UVSV alleen voor dames.

Maandagmiddag laat USC tijdens een botenparade bij het Lepelenburg zien hoeveel ze van de UVSV-vrouwen houden. De heren hebben de ‘USC LOVES UVSV’ sloep varen met DJ Monsieur Pompe.© 2007-2012 AllesoverUtrecht