vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Utrecht weer naar China
Gepubliceerd: 2008-08-29
door: Stadsredactie WdH

Marka Spit en Aleid Wolfsen

Marka Spit en Aleid Wolfsen

Het moet een drukte van belang zijn voor de Chinese overheid. Buitenlandse delegaties lopen er de deur plat. Ook Utrecht laat zich niet onbetuigd. Na de Olympische Spelen in Beijing, waar wethouder Harm Janssen aanschoof, vliegen nu burgemeester Wolfsen en wethouder economische zaken Spit naar de provincie Guangdong voor een bezoek van een week.

Ondanks de start van het politieke seizoen, met commissievergaderingen en een raadsvergadering op 4 september, vertrekken de stadsbestuurders op 2 september naar China. Het bezoek staat in het teken van een economische missie vanuit de provincie. Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen geeft leiding aan de delegatie naar de Utrechtse zusterprovincie in Zuid-China. Er worden vooral bezoeken gebracht aan Science parken.

Precies een jaar geleden ging ook een grote Utrechtse missie naar Guangdong. Museum van Speelklok tot Pierement was destijds vertegenwoordigd. Het museum restaureert momenteel drie antieke Chinese klokken uit de keizerlijke collectie van het Palace museum uit de Verboden Stad te Beijing.© 2007-2012 AllesoverUtrecht