dinsdag 16 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Weer stankklachten in Utrecht West
Gepubliceerd: 2008-08-27
door: Stadsredactie JvSIn Utrecht West hangt de afgelopen dagen weer regelmatig een vieze lucht. Mensen die er last van hebben gaan ervan uit dat de stank ook nu weer afkomstig is van de Asfaltcentrale Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Volgens de provincie is er dezer dagen geen piek te meten in het aantal klachten bij de Milieutelefoon. Toch stelt de provincie het zeer op prijs dat mensen die stankhinder ervaren het speciale nummer 0800-0225510 bellen. Naar aanleiding van iedere melding wordt onderzoek gedaan.

Een woordvoerder van de provincie weet overigens wel te melden dat de Asfaltcentrale niet in overtreding is. Het bedrijf heeft volgens hem de nodige maatregelen getroffen om de overlast binnen de perken te houden.

Ook de provincie heeft inmiddels de nodige actie ondernomen. Zo zijn er diverse enquêtes gehouden, maar die wezen er niet op dat grote aantallen bewoners overlast ervaren. Zou dat bij meer dan 10 procent van de bewoners het geval zijn, dan heeft de provincie meer middelen in handen om de overlast aan te pakken.© 2007-2012 AllesoverUtrecht