woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Aannemer voor bouw Muziekpaleis bekend
Gepubliceerd: 2008-12-08
door: Stadsredactie WdH

De voorkant van de vrolijke folder van Heijmans over het Muziekpaleis.

De voorkant van de vrolijke folder van Heijmans over het Muziekpaleis.

Bouwer Heijmans uit Rosmalen gaat voor de gemeente het Muziekpaleis maken. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De gemeente heeft de overeenkomst bevestigd. Vooralsnog wil niemand iets over bedragen zeggen, maar die liggen tussen de 100 en 150 miljoen euro.

De twee partijen gaan in een bouwteam de realisatie van het nieuwe Muziekpaleis en de aanleg van de Vredenburgknoop verder uitwerken. Doel is tot een aannemingsovereenkomst te komen. De uiteindelijke kosten voor de gemeente worden in beeld gebracht voor de feitelijke overeenkomst wordt gesloten en zijn nu nog niet bekend.

Naast de realisatie van het Muziekpaleis gaat het om het aanleggen van een viaduct en het terugbrengen van de Catharijnesingel, inclusief het water.

In dit samenwerkingsverband worden de verschillende projectonderdelen uitgewerkt naar een bestek en tekeningen. De plannen worden getoetst op maakbaarheid, bouwplaatsmanagement, bouwlogistiek en kosten. Omdat de bouwruimte beperkt is zijn slimme logistieke maatregelen aangedragen, zoals transportbanden.

De bouw aan het nieuwe Muziekpaleis zal naar verwachting medio 2009 starten. Er wordt uitgegaan van een oplevering eind 2012, begin 2013.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht