zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Biep Tuinwijk feestelijk heropend
Gepubliceerd: 2008-12-03
door: Stadsredactie WdH

Op 21 mei dit jaar werd de eerste paal geslagen.

Op 21 mei dit jaar werd de eerste paal geslagen.

De uitbreiding van de biep aan de Ingenhouszstraat is al weer klaar. Op 21 mei dit jaar ging de eerste paal de grond in en op 15 december wordt de bibliotheek feestelijk heropend door buurtkinderen en ‘bibliotheken’ wethouder Harm Janssen.

De bibliotheek is niet alleen groter, maar ook helemaal opnieuw ingericht. Het is daarmee de eerste wijkbibliotheek ‘nieuwe stijl’. De bibliotheek is ingedeeld in zes kamers als zes werelden. Ook de openingstijden zijn verruimd.

In 2007 was er een heuse buurtopstand voor nodig om ervoor te zorgen dat de kleine bibliotheek niet zou worden verplaatst naar het voormalige Archief aan de Alexander Numankade. Na 5.500 handtekeningen werd het oude plan om ter verbouwen en vergroten weer uit de kast gehaald en kon de bibliotheek blijven bestaan.

De eerste paal voor de verbouwing werd in mei geslagen door Riek van Oosten van de actiegroep ‘Red de Biep’. Directeur van de Utrechtse bibliotheken, Hans van Soelen, vond het destijds een goed plan om op de bestaande plek een schitterende nieuwe bibliotheek te maken. Het resultaat is vanaf 15 december te zien.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht