woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Bouwterrein Zijdebalen bijna leeg
Gepubliceerd: 2008-12-09
door: Stadsredactie WdH

Op twee oude woonhuizen uit de tuindersperiode van het terrein Zijdebalen aan de Vecht na, en de hal van een voormalige bakkerij die blijft staan, is het bouwterrein tussen de Zeedijk, Kaatstraat en Westerdijk gereed voor de bouw van 500 woningen en appartementen.

De voormalige buitenplaats Zijdebalen werd vroeger gesierd door een internationaal beroemde tuin en is kort na 1681 door zijdehandelaar Jacob van Mollem gebouwd naast de door hem reeds gerealiseerde zijderederij met woonhuis. Van de toenmalige buitenplaats is niets meer bewaard gebleven. De latere hallen van Jongeneel en een bakkerij zijn inmiddels weg.

De Haagse ontwikkelaar Madevin ontwikkelt 60.000 m2 woon/werkoppervlakte waarbij ruim 500 woningen/appartementen. De eerste woningen in het wijkje zullen pas vanaf 2010 worden opgeleverd.

Stuur dit bericht door!

Een aardig plaatje hoe het wijkje Zijdebalen er straks uit moet gaan zien. Op de voorgrond erg herkendbaar het oude pand van de Sociale Dienst.

Een aardig plaatje hoe het wijkje Zijdebalen er straks uit moet gaan zien. Op de voorgrond erg herkendbaar het oude pand van de Sociale Dienst.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht