woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Bushalte, straatwerk en speeltuin uit leefbaarheidsbudget
Gepubliceerd: 2008-12-23
door: Stadsredactie WdHUit het leefbaarheidsbudget dat iedere wijk jaarlijks kan besteden wordt aan het eind van het jaar veel ‘regulier’ werk betaald. Afgelopen week besloot het college ruim 200.000 euro uit te trekken voor straatwerk in de binnenstad en Kanaleneiland.

Iedere wijk heeft elk jaar een miljoen euro voor leefbaarheidsinitiatieven. Bewoners kunnen voor een lang gekoesterde wens handtekeningen verzamelen en geld vragen aan het wijkbureau. Meestal gaat dit om relatief wat kleinere bedragen en kleinere initiatieven als extra bomen, een picknick tafel of wijkactiviteiten.

Dit jaar is meermaals een grote greep uit de kas gedaan. Om het Noordse park op te knappen komt in de wijk Noordwest drie jaar lang 100.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Begin december werd 60.000 euro toegekend om een extra bushalte aan te leggen bij zorgcentrum De Brug.

Deze week fourneerde het college 113.000 euro voor het verbreden van de stoepen aan de Wijde Begijnestraat en 93.000 euro voor de herinrichting van de Geallieerdenlaan/Verzetslaan in Kanaleneiland. Het is de vraag of het leefbaarheidsbudget daarvoor is bedoeld.

In Leidsche Rijn blijft bijna 200.000 euro over van het leefbaarheidsbudget 2008. Dit ondanks een intensieve reclame campagne door het wijkbureau. Het wijkbureau wil het geld daarom maar in een keer uitgeven om een speeltuin te realiseren in het Leidsche Rijn Park.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht