dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Buslijn 120 eind maart hersteld
Gepubliceerd: 2008-12-09
door: Stadsredactie JvSBuslijn 120 gaat eind maart weer rechtstreeks tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer rijden. Dat is het resultaat van overleg tussen de provincie Utrecht en Connexxion. Eerder zou de rechtstreekse verbinding pas in juni hersteld worden.

Vanaf zondag, als de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer ingaat, moeten reizigers tussen Utrecht en Maarssen gebruikmaken van buslijn 20 en dan overstappen op lijn 120. Oorspronkelijk zou zelfs de hele verbinding tussen Breukelen en Utrecht verdwijnen. Dit om reizigers zover te krijgen dat ze voortaan de trein pakken. Die rijdt vanaf zondag vier keer per uur tussen Utrecht en Amsterdam.

Vooral in Breukelen leidde de gedwongen overstap op de trein tot veel protest, maar ook veel Utrechtse leerlingen van scholen in Breukelen zouden gedupeerd worden.

Dat bracht de provincie ertoe om lijn 120 toch te handhaven. Voor Connexxion, die zondag de busexploitatie in het noordwestelijk deel van de provincie overneemt van BBA, kwam dat besluit te laat. Om technische reden zou de lijn pas in juni hersteld kunnen worden, maar dat is nu dus maart geworden.

Het geharrewar rond lijn 120 heeft tot veel kritiek op het beleid van gedeputeerde Ekkers in Provinciale Staten geleid. Een motie van afkeuring kreeg echter geen meerderheid.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht