woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Buslijn Utrecht Amsterdam blijft rijden
Gepubliceerd: 2008-12-01
door: Stadsredactie JvS

De rechtstreekse buslijn 120 tussen Utrecht en Amsterdam blijft toch bestaan. Onder druk van veel protest van reizigers uit vooral Breukelen heeft de provincie dat besluit genomen.

Ook veel scholieren uit Utrecht dreigden hun rechtstreekse verbinding met onderwijsinstellingen in Breukelen kwijt te raken.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat Breukelen een ov-knooppunt zou worden, waar busreizigers uit de regio de trein zouden pakken voor vervoer naar onder meer Utrecht. Dit om voldoende reizigers te trekken voor het zogenoemde Randstadspoor met ieder kwartier een stoptrein tussen Utrecht en Amsterdam.

De reizigers van de goedlopende buslijn 120 zouden hier het slachtoffer van worden. Ze zouden nog wel per bus tussen Breukelen en Utrecht kunnen reizen, maar dan alleen met een overstap.

Het besluit van de provincie om lijn 120 als rechtstreekse verbinding te handhaven betekent niet dat de huidige situatie blijft bestaan. De provincie is namelijk contractueel verplicht de stations in Maarssen en Breukelen aan te doen. Dat betekent twee tijdrovende ritten tussen de dorpskernen en de stations, die zowel in Maarssen als in Breukelen aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal liggen.

Overigen gaat het mogelijk nog wel een half jaar duren voordat lijn 120 weer rechtstreeks gaat rijden. Streekvervoerder Connexxion, die vanaf 14 december de exploitatie van het openbaar vervoer in het noordwestelijk deel van de provincie overneemt van BBA, zegt die tijd nodig te hebben om de lijn in de dienstregeling op te nemen. Tot die tijd, dus vanaf 14 december, rijdt lijn 120 tussen Maarssen en Amsterdam. Voor het traject Maarssen Utrecht moeten reizigers overstappen op lijn 20, overdag in Maarssen Dorp en ‘s avonds bij station Maarssen.

De provincie noemt die situatie zeer onwenselijk en ziet graag dat Connexxion al eerder rechtstreeks gaat rijden.

Over de veranderingen in het openbaar vervoer tussen Breukelen en Utrecht is inmiddels een informatiecampagne gestart. De bijbehorende website heet fluitendnaarutrecht.nl.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht