dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


College schort aanschaf Audi’s op
Gepubliceerd: 2008-12-04
door: Stadsredactie WdH

Op vragen van Arjen Kleuver (D66) en Peter van Corler (GL) schort het college de aanschaf van twee Audi’s A6 even op. De nieuwe dienstauto’s hebben een milieulabel B en zouden nog schoner kunnen als ze op aardgas rijden. Omdat een aardgas vulpunt aanstaande is, dat hoorde Wolfsen staande de gemeenteraad van donderdag vanuit het provinciehuis, wacht hij graag even met de koop.

Aleid Wolfsen kon de raad prima uitleggen waarom het college de comfortabele A6 wenst. “We hebben nu eenmaal lange bestuurders in ons college.” Maar Wolfsen snapte de discussie rond de dure dienstauto’s best. “Er wordt graag en veel over auto’s gesproken. Maar zonder gekheid, de auto’s moeten veilig, comfortabel, duurzaam en schoon zijn. De oude Audi’s hebben een milieulabel D, deze zijn beter. Maar het liefst rijden wij in de schoonste auto’s.”

Het dichtstbijzijnde aardgas vulpunt is nu op Schiphol. Zover wil de burgemeester niet omrijden. Maar omdat een vulpunt wel eens binnen drie maanden in de provincie Utrecht geopend kan zijn, wil de burgemeester graag even wachten met de aanschaf van twee nieuwe dienstauto’s. Daarop trokken Kleuver en Van Corler een motie in.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht