donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Dertig maanden voor poging doodslag Neude
Gepubliceerd: 2008-12-08
door: Stadsredactie JvSDe 19-jarige jongen die op 14 augustus op de Neude met een kettingslot een 19-jarige Utrechter tegen het hoofd sloeg is maandag veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De rechtbank achtte poging tot doodslag bewezen.

De inwoner van Doetinchem maakte deel uit van een groep jongeren, die ruzie kreeg met een andere groep. Er ontstond een vechtpartij op de hoek Schoutenstraat - Neude. Toen het gevecht nagenoeg voorbij was, sloeg de verdachte het slachtoffer met een kettingslot tegen het hoofd. Dit terwijl het slachtoffer juist geprobeerd had de ruzie te sussen en zelf geen geweld had gebruikt. Het slachtoffer liep een schedelfractuur en hersenbloedingen op. Of hij volledig zal revalideren is nog niet bekend.

De officier van justitie had twee weken geleden 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk geëist. De rechtbank legde een lagere straf op: dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk en verplicht reclasseringscontact.

De rechtbank kwam tot dit oordeel na vergelijking met straffen die voor soortgelijke gevallen worden opgelegd. Ook werkte in het voordeel van de dader dat hij zichzelf had aangegeven bij de politie en direct toegaf dat hij de fatale slag had toegebracht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht