zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Extra overleg gebiedsplan De Gagel
Gepubliceerd: 2008-12-18
door: Stadsredactie WdH

Het Gagelpark in Overvecht.

Het Gagelpark in Overvecht.

De directeuren van drie woningcorporaties en wethouder Harrie Bosch bespreken donderdagavond tijdens een ingelaste avond het gebiedsplan De Gagel in Overvecht met leden van de klankbordgroep. Er dreigt volgens klankbord leden een impasse over het enorme sloop- nieuwbouwplan.

Het gebiedsplan voor het deel van Overvecht rond het Gagelpark werd na de inspraak deels weer bespreekbaar gemaakt met de buurt. Er kon gesproken worden over minder sloop, waaronder minder sloop van 10-hoog flats in het Thema-gebied. Voorwaarde bij het gebiedsplan is dat er pas gesloopt kan worden nadat er vervangende woningen zijn gebouwd. Woningen die ondermeer zouden moeten komen op het terrein waar nu zorgcentrum Rosendael van Aveant staat.

Volgens Evert Mulder, voorzitter van de raad van bestuur van Aveant, zal het nog jaren duren voor De Rosendael kan worden gesloopt. “We hebben ingewikkelde gesprekken met de corporaties. Op zich willen wij best andere huisvesting, maar dan moet moet die wel eerst klaar zijn. Wij hebben 230 mensen in ons huidige pand en openen bijna een afdeling voor ouderen van buitenlandse afkomst.”

Mulder geeft aan dat De Rosendael nog voor veel geld in de boeken staat. “Wij moeten nog jaren afschrijven voor er geld is voor nieuwbouw. De eerste vijf jaar gebeurt er sowieso niets op onze plek.”

De gemeente is gevraagd of er problemen zijn rond het gebiedsplan. Volgens de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Harrie Bosch is de bijeenkomst puur om te bespreken hoeveel voortgang de klankbordgroepen hebben geboekt om dat te kunnen betrekken bij het gebiedsplan.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht