woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


FC Utrecht zet Van Hanegem aan de kant
Gepubliceerd: 2008-12-23
door: Stadsredactie JvS

[UPDATE] Willem van Hanegem is per direct op non-actief gezet als trainer van FC Utrecht. “Er is geen basis meer voor een voortzetting van onze samenwerking”, aldus FC-voorzitter Jan Willem van Dop.

Zondag werd bekend dat Van Hanegem aan het einde van dit seizoen wilde stoppen als trainer. Reden daarvoor was dat hij zich onvoldoende gesteund voelde door de clubleiding, zo meldde hij in zijn column in het AD. Ook kwam hij in de column met forse kritiek op grootaandeelhouder Frans van Seumeren. Dat alles schoot bij de clubleiding in het verkeerde keelgat.

Van Hanegem blijft nog wel tot einde van het seizoen onder contract bij de FC. Dit om een arbitragezaak te voorkomen.

Ton du Chatinier neemt voorlopig de taken van Van Hanegem over, te beginnen tijdens de thuiswedstrijd zondag tegen Roda JC. Du Chatinier beschikt overigens niet over de vereiste papieren. Daarom zat technisch directeur Piet Buter bij hem op de bank, toen Du Chatinier onlangs Van Hanegem verving, die na het ontslag van alle assistent-trainers ziek thuis zat.

Maar of Buter zondag op de bank zit is uiterst twijfelachtig. Hij is het niet eens het de beslissing om Van Hanegem aan de kant te zetten en heeft zich inmiddels ziek gemeld.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht