donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Geen spoorlijn Utrecht - Breda
Gepubliceerd: 2008-12-16
door: Stadsredactie JvSEr komt vooralsnog geen rechtstreekse spoorlijn tussen Utrecht en Breda. Verkeersminister Eurlings ziet de 3 miljard euro kostende verbinding niet zitten. Dat bleek maandag in de Tweede Kamer, waar de ChristenUnie de aanleg van de lijn, parallel langs de A27, had bepleit.

Volgens de ChristenUnie is de spoorlijn 700 miljoen euro goedkoper als de aanleg gelijktijdig plaatsvindt met de verbreding van de A27. Eurlings wil hooguit bekijken of de nieuwe bruggen in de A27 zo gebouwd kunnen worden, dat er later ruimte is voor een spoorlijn.

Overigens is ook de gemeente Utrecht een warm voorstander van de lijn naar Breda, die dagelijks 90.000 reizigers kunnen trekken. Een ander groot voorstander is VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere. Zij ziet graag een rechtstreekse verbinding ontstaan tussen Almere en Breda. GroenLinks-afdelingen uit plaatsen langs het beoogde tracé boden haar vorige week een manifest aan, waarin de voordelen van de lijn staan opgesomd.

Voor de regio Utrecht is dat onder meer een station in Vianen en een ter hoogte van Houten. Vianen zou voor inwoners van Nieuwegein een alternatief worden voor Utrecht Centraal, als de sneltram doorgetrokken zou worden naar die plaats. Maar het Bestuur Regio Utrecht wees onlangs nog het doortrekken van de tram af.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht