dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gefaseerde kap populieren 1e Polderweg
Gepubliceerd: 2008-12-18
door: Stadsredactie WdHDe kap van alle Amerikaanse populieren aan de 1e Polderweg bij Fort De Klop gaat wel door, maar niet in eens. Dat heeft de Natuur en Milieugroep Overvecht woensdag voor elkaar gekregen bij de gemeente. Niet van harte, maar de groep kan uiteindelijk leven met het compromis.

Zonder dat de natuurgroep erin was gekend, stonden opeens alle populieren op de 1e Polderweg op de jaarlijkse rooilijst van de gemeente. Allesoverutrecht moest wethouder en natuurgroep daarop wijzen. Paul de Bruijn was daar boos over omdat de natuurgroep al jaren zeer actief met het gebied rond Fort De Klop bezig is.

Op voorstel van Allesoverutrecht zou er een extra schouw bij de bomen komen met een expert namens Allesoverutrecht en een expert namens de gemeente. Voordat die afspraak gemaakt kon worden benaderde de dienst Stadswerken de natuurgroep en volgde een schouw zonder Allesoverutrecht. Ook zat de groep aan bij wethouder Giesberts die zijn excuses uitsprak over de gang van zaken. Onder pek en hete stoom werd ter plekke een compromis gesloten dat de bomen nu in vier jaar gerooid zullen worden.

Paul de Bruijn is teleurgesteld dat zijn groep niet was gekend in de plannen van Stadswerken. “Wij hebben uiteindelijk eieren voor ons geld gekozen. Het was duidelijk dat we er woensdag uit moesten komen. Door de bomen in vier jaar te vervangen en niet in een keer kunnen we de ecologische waarde van het gebied beter beschermen. De vleermuizen hebben die bomen nodig om in te rusten. Ook de vele bosuilen maken er gebruik van. Er komen op ons verzoek populieren terug, maar dan van een iets sterkere soort.”

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht