woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Groen voor poen of mooie gebiedsontwikkeling
Gepubliceerd: 2008-12-15
door: Stadsredactie WdH

In 2007 werd het Gerrit Rietveld College al verbouwd: portocabins werden van het veldje tegen het gebouw geplaatst. Nu moet er een hele nieuwe school komen.

In 2007 werd het Gerrit Rietveld College al verbouwd: portocabins werden van het veldje tegen het gebouw geplaatst. Nu moet er een hele nieuwe school komen.

De bouw van 120 woningen aan de Tuindorpse Winklerlaan om nieuwbouw van het Gerrit Rietveld College mogelijk te maken is GroenLinks in het verkeerde keelgat geschoten. Die ziet in de plannen een nieuwe ‘Groen voor Poen’ actie. Onderwijswethouder Rinda den Besten is het daar niet mee eens.

Donderdag was een bewonersavond in de wijk over de wens van het college om het Gerrit Rietveld College nieuwbouw te gunnen. De huidige school zit aan de Winklerlaan. De school zou op een huidig groen veld achter de school aan de Professor Jordanlaan moeten komen. Aan de Winklerlaan zijn 120 woningen nodig om nieuwbouw betaalbaar te maken.

GroenLinks stelde het college vragen over het bebouwen van de groene plek, de laatste van Tuindorp. GroenLinks voelt zich overvallen door de plannen. Niki Schipper: “Wij weten niet beter dan dat er geld is in het Masterplan Voorgezet Onderwijs om de school op te knappen. Als de wethouder dat opeens anders wil, mag ze ons eerst informeren voordat er opeens een heel nieuw plan naar buiten wordt gebracht waar nota bene het laatste groen van Tuindorp voor moet wijken.”

Volgens Den Besten heeft de gemeente zes miljoen euro die volstrekt onvoldoende is voor een goede verbouwing van het oude pand. De school wil nieuwbouw en de gemeente is het daar mee eens. Die nieuwbouw is alleen betaalbaar als op het terrein van de school geld wordt terugverdiend. Hoeveel woningen er uiteindelijk worden gebouwd, en exact waar in het gebiedje, is nu onderwerp van gesprek met de buurt.

Daarbij is het enige uitgangspunt, voor de wethouder, dat de school er komt en dat het hele plan voor de gemeente niet duurder wordt dan de zes miljoen die is gereserveerd. “Ik ben het eens dat er voldoende buitenruimte voor de school moet zijn waar ook de buurt gebruik van kan maken en dat we met de buurt invulling kunnen geven aan de bouwplek. Randvoorwaarde is dat de school er komt en dat binnen het bouwdeel 40 procent sociale woningen komen. Je moet het zien als een mooi voorbeeld van een gebiedsontwikkeling waarbij enkele randvoorwaarden vastliggen en voor de rest buurt en school de belangrijkste gesprekspartners zijn.”

Volgens de wethouder was het eerste overleg met de buurt constructief.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht