woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Handtekening onder winkelcontract Leidsche Rijn Centrum
Gepubliceerd: 2008-12-16
door: Stadsredactie WdH

Het team van Fortis Vesteda bij de maquette van het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum.

Het team van Fortis Vesteda bij de maquette van het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum.

Fortis en Vesteda hebben eindelijk hun handtekening gezet onder de contracten voor de realisatie van het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. De ontwikkelcombinatie bleef in mei dit jaar als enige over van vijf grote partijen voor de megaklus. Gemeente en Fortis / Vesteda onderhandelden nog een half jaar over ‘details'.

De ontwikkeling van het kernwinkelgebied werd Europees aanbesteed. Vijf grote partijen maakten een plan voor het gebied rond de overkapte A2. Alleen Fortis / Vesteda bleek uiteindelijk het minimumbedrag voor de grond te bieden van 118 miljoen euro. De vier andere partijen vonden dat bedrag te hoog.

De onderhandelingen na de voorlopige gunning duurden zo lang omdat binnen het kader van de Europese aanbestedingsregels moest worden gebleven. De speelruimte was klein omdat de vier verliezers hadden aangekondigd scherp toe te zien of er geen onregelmatigheden zouden plaatsvinden. Meerdere partijen gaven al aan de uiteindelijke contracten te laten toetsen door een notaris om ‘gerommel’ uit te kunnen sluiten.

Onderhandelingspunten waren onduidelijkheid over de beschikbaarheid van de grond en geluidsproblemen door de tunnelmond van de A2.

Het kernwinkelgebied is het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum dat gerealiseerd gaat worden. Het zal bestaan winkels, horeca en andere commerciële voorzieningen. Bovenop de winkels komen 800 appartementen. De eerste paal moet eind 2010 de grond in. Alle winkels zullen na realisatie worden gekocht door Corio. De belegger en eigenaar van onder meer Hoog Catharijne wilde alleen vaart maken met de verbeteringen in het Stadionsgebied als ze eigenaar zou worden van alle winkels in Leidsche Rijn Centrum.

Verantwoordelijk wethouder Harrie Bosch is blij dat in deze moeilijke tijden de bouw van Leidsche Rijn Centrum is zekergesteld. Met de bouw van het eerste deel is ongeveer een half miljard euro gemoeid.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht