donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws woensdag 17 december
Gepubliceerd: 2008-12-17
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft de afgelopen week honderden kluisjes van leerlingen van drie scholen in De Meern en Leidsche Rijn gecontroleerd. Doel was het vinden van wapens, vuurwerk, alcohol en drugs. De actie vond plaats in het kader van het convenant ‘Veiligheid in en om school’. Ook de gemeente Utrecht en het OM zijn partijen in dit convenant. Het resultaat: één vlindermes en een leeg doosje nitraatbommetjes. De 14-jarige eigenaar daarvan had 14 stuks van het illegale vuurwerk op zak. Hij kreeg een bekeuring, net als de 15-jarige eigenaar van het vlindermes. Beiden krijgen een Halt-straf. Ondanks het magere resultaat kondigt de politie aan door te gaan met de controles.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietsster. Het ongeval vond donderdag 11 december omstreeks 10.50 uur plaats op de kruising van de Amsterdamsestraatweg en de De Lessepsstraat. Daarbij liep de fietsster, een 18-jarige studente uit de Oekraïne, ernstig beenletsel op. Ze ligt nog steeds aan de beademing en wordt in slaap gehouden. Haar situatie wordt stabiel genoemd. Uit politieonderzoek is vast komen te staan dat de 25-jarige vrachtwagenchauffeur vanaf de De Lessepsstraat rechtsaf de Amsterdamsestraatweg op reed. Waar de studente vandaan kwam is nog niet duidelijk. De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen: 0900–8844.

Datzelfde geldt voor een ongeval op dinsdag 9 december op de Biltse Rading ter hoogte van de afrit A27. Daar botsten rond 8.45 uur twee auto’s op elkaar en raakte een 18-jarige passagiere van een van de auto’s ernstig gewond. De politie heeft de aanrijding onderzocht maar niet kunnen vaststellen wie van beide bestuurders door rood is gereden.

Een 26-jarige vrouw heeft dinsdagmiddag op de Overste den Oudenlaan twee straatrovers afgetroefd. De jongens van 17 á 18 jaar oud op een scooter probeerden de tas van de schouder van de vrouw te trekken, maar slaagden daar niet in vanwege haar verzet. Daarop reden ze hard weg.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht