dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws zondag 7 december
Gepubliceerd: 2008-12-07
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft zaterdag rond 6.00 uur een professionele wietkwekerij opgerold in een pand aan de Noordersluis. In zes verschillende ruimtes troffen agenten 3876 hennepplanten en 6,8 kilo henneptoppen aan. De stroom voor de 194 kweeklampen werd illegaal afgetapt. In het pand werd ook vuurwerk aangetroffen, waaronder vijf Chinese rollen. Een 59-jarige man uit Bilthoven is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

De politie heeft vrijdag een partij van 773 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het knalwerk werd aangetroffen in een bedrijfspand aan de Notebomenlaan. De partij bestond uit 42 Chinese rollen en vier flowerbeds. Een 46-jarige man uit Soesterberg kreeg een proces-verbaal voor het bezit van de illegale waar.

De politie heeft dit weekeinde twee dronken automobilisten van de weg gehaald, die het wel erg bont hadden gemaakt. De eerste reed zaterdagavond zodanig beroerd over de Moldaudreef, dat andere automobilisten hem klemreden en de politie waarschuwden. Op de Amsterdamsestraatweg haalde de politie zondagochtend vroeg een man van de weg die reed in een auto met twee lekke banden en zonder verlichting. Beide mannen zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt en kregen een proces-verbaal.

Vijf jongens hebben zaterdagavond een bushokje vernield aan de busbaan in Parkwijk. Vervolgens pakten ze de eerstvolgende bus. Dankzij getuigen plukte de politie ze korte tijd later uit de bus. De knapen in de leeftijd van 16 tot 18 zijn in de cel gezet voor nader verhoor.

De politie heeft zaterdag tussen 10.30 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg. Van de dikke duizend geklokte auto´s reden er 179 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

De politie heeft zaterdag met succes een 19-jarige bestuurder van een bromscooter achtervolgd. Een motoragent zag de man zonder helm en kenteken rijden op de Joseph Haydnlaan. Bij het zien van de agent ging hij er vandoor. Daarbij had hij lak aan het overige verkeer en aan verkeerslichten. De achtervolging ging via de Pijperlaan, het 24 Oktoberplein, de Van Weerden Poelmanlaan, de Admiraal Helfrichlaan naar de Van Eysingalaan in Transwijk. Daar ging de man op een stoep onderuit. De scooter is mogelijk van diefstal afkomstig.

De politie heeft zaterdagmiddag twee jongens van 11 en 15 jaar oud aangehouden, die een 17-jarige jongen van zijn portemonnee hadden beroofd. Dat gebeurde vlakbij het politiebureau aan de Kaap Hoorndreef. Een agent had het slachtoffer om hulp horen roepen en snelde naar buiten. De daders renden toen net weg maar ze kwamen niet ver. De jongens zijn na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Ook zijn hun ouders op de hoogte gebracht.

Op het Janskerkhof is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man mishandeld. Het 23-jarige slachtoffer had een wildplasser aangesproken op zijn gedrag en kreeg als reactie een portie klappen. De politie hield de 23-jarige dader uit Voorburg korte tijd later aan. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht